Kako ocjenjujemo online kladionice u Hrvatskoj?

Ivona Kovačić

Ivona Kovačić

5

Nije tajna kako su Hrvati veliki ljubitelji klađenja. Bez obzira radi li se o velikim događajima poput finala NBA lige ili običnim HNL utakmicama, strast prema ovoj vrsti zabave utkana je u sve pore društva. No, mnogo je teže pronaći kvalitetnu online kladionicu koja udovoljava najvišim standardima, nego što je odabrati favorite na listiću. Dakako, internet je prepun web stranica koje ocjenjuju online kladionice, ali većinu takvih recenzija napisale su osobe bez stvarnog iskustva u klađenju. Na svu sreću, MightyTips.hr se odlučio za nešto drugačiji pristup.

Naš tim čine ne samo vrhunski stručnjaci u svom poslu, nego i ljubitelji klađenja koji razumiju što korisnici žele i trebaju. Kako bismo pregršt informacija koje imamo o svakoj kladionici predstavili u što jasnijem svjetlu, koristimo poseban set kriterija i ocjena. Ocjene dajemo u rasponu od 1 do 10 kako bismo vam što bolje predočili razinu usluge koju dobivate za svoj novac.

Svaka kladionica procjenjuje se po 8 kriterija.

kategorije mightytips

Koeficijenti

Za većinu korisnika, koeficijenti su najvažniji kriterij prilikom odabira kladionice. Kako bismo dobili uvid u kvalitetu koeficijenata, odaberemo velik broj kategorija i mečeva te usporedimo koeficijente s onima koje nude druge popularne online kladionice u Hrvatskoj.

Za što bolji uvid, ne ograničavamo se samo na najpopularnije sportove, nego i na neke za koje većina korisnika ni ne zna da postoje. Ako su koeficijenti veoma slični onima koje nudi konkurencija, kladionica dobiva ocjenu 7 ili 8. Viši koeficijenti nagrađeni su s 9 do 10 bodova, dok niži koeficijenti nose 5 ili 6 bodova. Naša ekipa samostalno računa margine za popularne sportove, za maksimalnu preciznost i objektivnost.

Funkcionalnost

Moderni korisnici online kladionica ne žele trošiti vrijeme na čitanje priručnika za instalaciju i korištenje kladionice. 21. stoljeće nam nudi sportove diljem svijeta na dlanu, ali to ne znači da su sve stranice za klađenje jednako kvalitetne.

Kvalitetna kladionica omogućuje jednostavno i intuitivno korištenje web stranice, bez dodatnih uputa i posebnih vodiča. Bez obzira na velik broj podataka i kategorija, kladionica mora biti dizajnirana tako da i potpuni početnici mogu bez većih problema pronaći svoje omiljene sportove i sami zaključiti kako uplatiti listić.

Iako velik broj kladionica ima naizgled identičan dizajn, tajna se krije u detaljima. Najbolje od njih se brzo otvaraju, nemaju tehničkih poteškoća, imaju sve glavne alate i funkcionalnosti na vidljivim i lako dostupnim mjestima. Također, ne zanemarujemo ni estetski dojam, jer moderne kombinacije boja i promotivnih vizuala jamče veći užitak korištenja.

Mobilna aplikacija

Vjerovali ili ne, većina korisnika kladionicama pristupa putem mobilnih uređaja i pametnih telefona. Upravo zato je nevjerojatno važno imati kvalitetnu mobilnu kladionicu! Neke kladionice se oslanjaju samo na mobilnu verziju web stranice, dok druge razvijaju posebne aplikacije za iOS i Android uređaje koje je potrebno preuzeti i instalirati prije uporabe.

Bonusi i promocije

Postoji veoma dobar razlog zašto posebnu pažnju posvećujemo bonusima i promocijama! One su najuzbudljiviji dio svake kladionice jer povećavaju iznos na vašem računu na račun kuće. Kvalitetne kladionice čine sve kako bi kreirale inovativne i uzbudljive ponude koje će nagraditi ne samo prvi, nego i svaki sljedeći depozit. Osim toga, posebnu pažnju pridaju bonusima vezanim uz posebne događaje i vrste oklada. Kladionice sa širokim izborom promocija i razumnim uvjetima igranja bonusa od nas dobivaju čistu desetku!

Treba imati na umu kako postoje i kladionice s ponudama koje samo zvuče dobro. Naša ekipa će pročitati sva sitna slova te predstaviti najvažnije uvjete igranja bonusa na lako razumljiv način. Odabir bonusa je od iznimne važnosti, tako da uvijek uzimamo u obzir sve aspekte bonusa - od iznosa, do rokova u kojem ga je potrebno odigrati. Ako kladionica komplicira stvari ili nema atraktivne bonuse, teško da može dobiti ocjenu višu od 7.

Vrste oklada

Kladitelji obožavaju kladionice sa širokim spektrom sportova i natjecanja, stoga je sasvim razumljivo da i mi preferiramo kladionice s bogatim izbornicima, punim atraktivnih natjecanja. Važno je napomenuti kako pojedine kladionice radije biraju samo određene vrste sportova, te se fokusiraju samo na važna natjecanja. To ne znači da su nužno loše, ali je velika šansa da će brzo postati nezanimljive. Dodatne bodove donose kategorije koje nisu vezane uz sport, poput politike, zabave, glazbe pa čak i vremenske prognoze. Suprotno uvriježenom mišljenju, svi ljubitelji klađenja nisu nužno i ljubitelji sporta!

Kredibilitet

Vremena kada su kladionice bile polulegalne, a osobe koje ih vodile na rubu zakona, su daleko iza nas. Danas su kladionice respektabilne kompanije koje su regulirane na međunarodnoj razini, uredno plaćaju poreze i potiču korisnike na odgovorno klađenje.

Dakako, neiskusno oko ponekad ne može vidjeti često suptilne razlike između reguliranih i nereguliranih kladionica, ali zato imate nas! Prilikom ocjenjivanja kladionica, uvijek se trudimo istražiti i njihovu reputaciju te saznati iskustva korisnika diljem svijeta.

Osim reguliranih i licenciranih stranica, postoje i one s lažnim licencama. Iako nerijetko nude atraktivne bonuse, takve kladionice mogu vam izazvati samo glavobolje. Nerijetko se uz njih vežu skandali poput blokiranih isplata, poništenih dobitnih oklada, manipulacije koeficijentima i sl.

william hill shop

Metode plaćanja

Najviše ocjene dobivaju kladionice sa širokom lepezom metoda plaćanja, koje ne naplaćuju dodatne troškove za obradu zahtjeva, imaju razumne uvjete isplate i cijeli proces obavljaju brzo i efikasno. Budimo iskreni - nitko ne želi čekati isplatu dobitka tjednima!

Ako su uvjeti isplate nejasni, kladionica ima mnogo prigovora na račun transakcija, a cijela stvar traje dulje nego što je potrebno, kladionica od nas ne može dobiti više od ocjene 6.

Korisnička podrška

Mnogi korisnici u potpunosti zanemaruju ovaj aspekt poslovanja kladionice, ali vjerujte nam na riječ kada kažemo da je izuzetno bitan! Naime, sve kladionice su u redu dok ne naiđete na problem, ali kako kažu naše bake - na muci se poznaju junaci! Dobra korisnička služba je brza i efikasna, te dostupna putem emaila, telefona i live chata. Profesionalni agenti se ne daju isprovocirati te čine sve u svojoj moći da pruže odgovor na vaše pitanje.

Online Kladionice u Hrvatskoj

U našim recenzijama ćete nerijetko primijetiti kako spominjemo alternativne linkove ili VPN. Situacija s online kladionicama u Republici Hrvatskoj je izrazito kompleksna. Samo manji broj operatera je u stanju zadovoljiti stroge kriterije koje su postavili Ministarstvo Financija i Porezna Uprava. Hrvatske vlasti čine sve kako bi blokirale stranice bez hrvatske licence, pa čak i one koje imaju licencu drugih regulatornih tijela u Europskoj Uniji, kao što je MGA.

Kladionice s hrvatskom licencom nerijetko nude lošije bonuse i manje atraktivne koeficijente. Međunarodnim stranicama je moguće pristupiti na nekoliko načina, a svaki igrač to čini na vlastitu odgovornost. Prije nego obavite prvu uplatu putem alternativnog linka ili VPN-a, svakako se raspitajte hoće li to utjecati na mogućnost isplate dobitka.

4 ocjena, prosječno 5 od 5