Recenzija je posljednji put ažurirana

Dodaj recenziju

Hrvatska Lutrija kladionica

6.5/10

Prednosti:

 • Klađenje na razne događaje u NBA

 • Bookmakeri sporo reagiraju

 • Sigurna i zajamčena isplata

 • Više različitih hendikepa po utakmici

Načini plaćanja:

Visa Mastercard Debitna / Kreditna kartica Maestro Aircash

Nije dostupno na vašoj lokaciji

18+ primjenjuju se Opći uvjeti korištenja, BeGambleAware.org

Specifikacije

 • Bonusi i promocije

  2

 • Koeficijenti

  8

 • Mobilno

  8

 • Korisnost

  6

 • Vrste oklada

  7

 • Kredibilitet

  10

 • Načini plaćanja

  5

 • Podrška

  6

HL Bonusi

2 / 10

Kakva je to kladionica bez bonusa dobrodošlice? Pa – državna! Šalu na stranu, ali istina je. Domaći priređivači igara na sreću možda nisu poznati po primamljivim bonus ponudama, no Hrvatska Lutrija po tom je pitanju najgora od svih.

Naime, HL bonusi toliko su nebitni za Lutriju da vas prebaci na stari dizajn stranice kad otvorite odjeljak s njima.

Vjerovali ili ne, nećete dobiti baš ništa prilikom registracije. Sredinom veljače istekla je čak i promocija po kojoj su igrači imali jednokratnu priliku pri uplati stotinu kuna (100,00 HRK) na korisnički račun dobiti nagradnih 50,00 HRK, uz obavezu igranja ovog bonusa na listiće s koeficijentima iznad 1,50.

U svakom slučaju, igrači nestrpljivo čekaju nove promocije koje će se sigurno uskoro pojaviti, no poznavajući ovu kladionicu, vjerojatno neće biti previše izdašne. Jedino na što možete računati je 10,00 HRK koje bi vam mogle sjesti na račun kao poklon za vaš rođendan.

Koeficijenti

8 / 10

Visina kvota najvažnija je odlika jednog priređivača igara na sreću, a u kladionici Hrvatske Lutrije definitivno nećete naći najviše koeficijente na tržištu.

Treba naglasiti kako je u svijetu klađenja prosječni povrat uloga igračima između 94,5% i 95%. No HL, koji je svoju kladionicu brendirao kao Cro Bet, ipak nudi manje pogodne uvjete za igru. Ne radi se samo o skromnijim koeficijentima koji često zaostaju za SuperSportom, PSK i Germanijom, već i o porezu od najmanje 10% kojeg igrači moraju platiti, zahvaljujući aktualnom Zakonu o igrama na sreću.

Tu je i dodatnih 5% manipulativnih troškova koji se oduzimaju od vašeg uloga. Ovo je pomalo bizarno, jer se zapravo radi o porezu kojeg hrvatske kladionice moraju plaćati državi, a ova državna ga, čini se, plaća samoj sebi. No, mora to činiti da ne bi postala nelojalna konkurencija drugima.

Međutim, kladionica HL ipak vam nudi brojne prilike za zaradu. Ponajviše zbog svojih sporih i često nedovoljno informiranih bookmakera koji neće na vrijeme reagirati kad se pojave nove informacije o određenom sportskom događaju. Povremeno se mogu pronaći pogreške u postavljenim koeficijentima i zato Lutriju nikako ne treba otpisati.

Ako želite zaraditi na sportskom klađenju u Lutriji, predlažemo vam ovih pet taktika igre:

 • informirano klađenje na manje popularne utakmice
 • traženje “zicera” na kvotama većima od 1,50
 • igranje hendikepa umjesto čistih pobjeda
 • korištenje HL Plus ponude i Bonus Para kod zbirnih oklada
 • uplate na zbroj golova pri klađenju uživo

Margina za klađenje

 • eSports

  eSports

  9.02%

 • Košarka

  Košarka

  9.18%

 • Nogomet

  Nogomet

  9.69%

 • Tenis

  Tenis

  8.1%

Ukupna margina na klađenje: 9%

Klađenje uživo u Hrvatskoj Lutriji

8 / 10

Hrvatska Lutrija online klađenje svakako treba isprobati u pokretu. Za to se brinu mobilna verzija web stranice, kao i mobilne aplikacije, optimizirane za iOS i Android operativne sustave.

Lutrija je dugi niz godina imala izuzetno nefunkcionalno sučelje svoje online stranice. No posljednji redizajn je bio uspješan, a učinio je mnogo i za mobilnu verziju koja je danas intuitivna i sasvim solidna, s krupnim kvotama na ekranu i listićem u donjem dijelu kojeg je lako otvoriti i provjeriti što ste u njega već stavili.

Bočna navigacija mogla bi biti i bolja, ali mobilna web verzija može dobiti prolaznu ocjenu, jedino što ćete se na njoj zbilja namučiti ako želite skinuti Cro Bet aplikaciju koju Hrvatska Lutrija kladionica gotovo da skriva od svojih korisnika. Ipak, na desktop verziji stranice lakše je pronaći željenu poveznicu i instalirati Android verziju, dok onu za iOS možete preuzeti i u App Storeu.

Aplikacija se razlikuje od web verzije čak i po izboru boja. Prilično je brza i intuitivna, a krupni koeficijenti na vašem ekranu brinu da vam se ne dogodi greška prilikom uplate. Možemo reći da je HL kladionica napravila veliki napredak zadnjih godina po pitanju mobilnog sučelja, iako SuperSport, PSK i Germania još uvijek imaju bolja rješenja na domaćem tržištu.

Možete igrati u iPhone aplikacija

iPhone aplikacija

Više

Možete igrati u Android aplikacija

Android aplikacija

Više

Možete igrati u Mobilni preglednik

Mobilni preglednik

Više

Možete igrati u Opera Mini

Opera Mini

Više

Iskoristivost stranice

6 / 10

Nema sumnje, kladionice Hrvatske Lutrije uvijek će biti među najposjećenijima u našoj zemlji i to iz očitih razloga. Još od 1973. godine, otkad posluje pod trenutačnim imenom, Lutrija predstavlja najzvučniji domaći brend povezan s igrama na sreću. Do takve reputacije je došla ponajviše zahvaljujući raskošnoj ponudi loto igara koje su od pojedinih sretnika u posljednjih pola stoljeća preko noći napravile milijunaše.

No, u ponudi Hrvatske Lutrije također je već gotovo puna dva desetljeća i sportsko klađenje. Svi oni koji zaziru od privatnih kladionica upravo u ovom gigantu koji je u državnom vlasništvu vide najsigurnije mjesto za ulaganje svog novca.

 • Ograničenja
 • Nije redizajnirano cijelo sučelje
 • Skromna ponuda za manje popularne sportove

Unatoč povjerenju kojeg uživa, HL je na glasu kao tvrtka koja svake godine zarađuje ogroman novac upravo na gubitnicima koji ne pronalaze način kako je pobijediti na igrama na sreću. Mora li zaista biti tako? Baš i ne. Vrijeme je da otkrijete kako se kladiti u Hrvatskoj Lutriji i gdje su njezine najveće slabosti koje daju priliku za dobitak!

Hrvatska lutrija ponuda

7 / 10

Već nakon što se uspijete registrirati na Internet stranicu Hrvatske Lutrije, vidjet ćete da ova kladionica zapravo ima sasvim solidnih aduta u svojoj ponudi. Verifikacija korisničkog računa je prilično ležerna, bez dugog i iritantnog video poziva kojeg ovih dana traže konkurenti HL kladionice.

Naime, HL kladionica ima u svojoj ponudi sasvim solidnu razradu sportskih događaja, pogotovo po pitanju hendikepa. Na nogometnim utakmicama nudi vam obećavajuće kvote na “Hendikep 0:2”, odnosno pobjedu favorita tri razlike, što je katkad najlakši put do profita.

Također se na hokeju na ledu možete kladiti da neće pasti pogodak u sve tri trećine, što zna biti pravi izbor pri okršajima čvrstih momčadi, uz ogromne kvote na “Hendikep 0:3”, ako se kladite na favorita. Ono što nas posebno veseli su ponuđene oklade na broj poena, skokova i asistencija NBA zvijezda, uz spore reakcije bookmakera na nove informacije, što vješti igrači itekako znaju iskoristiti. Šansi za profit povremeno ima i na motosportu, zimskim sportovima i e-sportu.

Klađenje uživo u Hrvatskoj Lutriji također je dobra prilika za zaradu, ali samo za strpljive igrače koji dobro vladaju zakonima vjerojatnosti i znaju ubosti velikodušan koeficijent. Pri live uplatama definitivno preporučujemo igranje na zbroj golova i uvijek biranje kvota 2,00 ili većih, prije svega na nogometu, ali i na tenisu, košarci i rukometu.

Evo naših 5 omiljenih oklada u Cro Bet kladionici:

 • Hendikep 0:2 u nogometu
 • Azijski zbroj golova u nogometu na live klađenju
 • Hokejaška momčad zabija gol u sve tri trećine
 • Broj koševa igrača na NBA utakmicama
 • Duel vozača na kvalifikacijama Formule 1

Hrvatska Lutrija vrste oklada

Kredibilitet HL Kladionica

10 / 10

Sportsko klađenje u Hrvatskoj Lutriji kladionici je na dobrom glasu. Naime, Hrvatska Lutrija d.o.o. (OIB: 27905228158) definitivno predstavlja partnera u klađenju kojem se najviše vjeruje u našoj zemlji. HL ima dugu tradiciju i stabilno poslovanje zahvaljujući velikoj popularnosti Eurojackpota, Lota 7 i ostalih igara na sreću u kojima ne može izgubiti.

Baš zbog toga što se radi o tvrtki koja nije u privatnom vlasništvu i ima transparentna pravila igre, vjeruje se da će upravo HL kladionica biti zadnja koja bi vas mogla prevariti prilikom isplate dobitka. I zaista, ne pamti se neki incident još od vremena Jugoslavije, kada je davno poništen jedan milijunski dobitak na lotu zbog neregularnosti koje su se dogodile prilikom izvlačenja.

U svakom slučaju, ne samo da će vam ovaj priređivač igara na sreću isplatiti dobitak bez previše komplikacija, već također koristi i modernu enkripciju koja štiti vaše osjetljive podatke, s posebnom pažnjom posvećenoj sigurnosti bankovnih transakcija koje su dodatno zaštićene od eventualnog upada treće strane.

Međutim, nemojte misliti da ne možete doći na listu opasnih igrača koje ova kladionica posebno detaljno prati. Pokazalo se da nakon tek nekoliko iskorištenih krivo postavljenih kvota na Formuli 1 i par tisuća kuna ostvarenog profita kreće praćenje onog što radite i odbijanje listića koji se bookmakerima čine opasnima.

Ako se pak kladite na u Hrvatskoj najpopularnija sportska natjecanja i utakmice, možete biti mirni. Kod njih se ovakve situacije događaju rijetko ili gotovo nikad .

Kako se kladiti u Hrvatskoj Lutriji

5 / 10

Možda je kladionici Hrvatska Lutrija vjerodostojnost jača strana, ali metode plaćanja definitivno nisu! Naime, kladionica nudi zaista limitiran broj mogućnosti uplate i isplate vašeg novca. One ne uključuju čak niti Skrill, najpopularniji online novčanik čije korištenje ima blagoslov kod svih ostalih domaćih kladionica. Skromno, ali barem je kartično plaćanje dostupno i odvija se prilično brzo.

Uplata

HL kladionica, u kojoj je minimalna uplata po listiću 2,00 HRK (standardan iznos na hrvatskoj sceni), nudi vam mogućnost podebljati svoj račun s neograničenom svotom putem bankovne uplate u roku od 3 radna dana, ali puno popularnije metode svakako su:

 • Kartična uplata
 • AirCash aplikacija
 • HL bon
 • Uplata u poslovnici

Isplata

Po pitanju isplate, ova kladionica nudi samo tri mogućnosti:

 • Isplata na bankovni račun
 • Podizanje dobitka u poslovnici
 • Isplata putem Aircash aplikacije

Treba naglasiti da dobitke veće od 30.000,00 HRK ne možete isplatiti na svoj račun. U tom slučaju, trebate posjetiti blagajnu Hrvatske Lutrije d.o.o. koja se nalazi u Ulicu grada Vukovara 72 u Zagrebu, a postoje i regionalna sjedišta u kojima možete do svog novca. Naravno, ne zaboravite ni porez na dobitak koji iznosi 10% na dobitke manje od 10,000 HRK, a raste do čak 30% na one veće od pola milijuna kuna.

Položi sredstva & Povuci sredstva
Količina Vrijeme Komisija Količina Vrijeme Komisija

Mastercard

10 HRK–n/d Odmah 0% 20 HRK–n/d 1–3 dana 0%

Visa

10 HRK–n/d Odmah 0% 20 HRK–n/d 1–3 dana 0%

Maestro

10 HRK–n/d Odmah 0% 20 HRK–n/d 1–3 dana 0%

Aircash

10 HRK–n/d Odmah 0% 20 HRK–n/d 0–24 sata 0%

Podrška

6 / 10

Vodeće europske kladionice razmazile su nas svojim chat službama dostupnima 24 sata dnevno, no u Hrvatskoj je to rijetkost. Lutrija ne nudi ovu uslugu, već nudi dvije alternativne opcije za kontakt:

 • Besplatni telefon 0800 600 607
 • E-mail: podrska@lutrija.hr

Ipak, korisnička podrška i nije tako grozna ako je usporedimo s birokracijom na koju nailazimo u drugim državnim odjelima. Odgovor putem emaila će doći relativno brzo, u roku od nekoliko sati, no katkad će vam trebati više izmijenjenih poruka kako biste došli do željenog odgovora.

Što se pak tiče poziva na besplatni telefon, osim u slučaju neke žestoke navale, odmah ćete dobiti operatera koji je najčešće u zrelim godinama i treba vremena da shvati što vas zanima, ali na kraju vam ipak pomogne. Imajte na umu da je dostupnost službe ograničena na period između 7 i 23 sata.

Support contacts

Telefon

0800 600 607

E-mail

podrska@lutrija.hr

Chat uživo

Stručnost 3 / 5 3 / 5 0 / 5
Ljubaznost 4 / 5 4 / 5 0 / 5
Vrijeme potrebno za odgovor Odmah Nekoliko sati Nije dostupno

Ukupna ocjena

6.5 / 10

Klađenje u Cro Bet kladionici vam neće ponuditi perfektnu priliku za zaradu. Tamo vas čekaju često prilično konzervativni koeficijenti i ograničen broj ponuđenih marketa klađenja, no povremeno će se naći nekoliko pogrešno postavljenih omjera i to treba iskoristiti.

 • Ograničenja
 • Bonusi i promocije ispod svake razine
 • Uplate i isplate Skrillom nisu dostupne

HL kladionica Vam nikako ne bi trebala biti baza za provođenje vašeg dugoročnog plana zarađivanja na klađenju. No svakako treba držati ponudu na oku i pokušati povremeno ugrabiti pokoji izdašniji koeficijent, prije svega okladama na hendikepe u hokeju i nogometu, zbrojeve golova u nogometu i učinak pojedinih košarkaša.

Najčešća pitanja

? Kako verificirati korisnički HL račun?
Nakon što se registrirate, dovoljno će biti tek osobnom iskaznicom potvrditi vlastiti identitet i možete vršiti uplate i isplate. Video poziv s detaljnim ispitivanjem, što trenutno prakticiraju konkurenti, kod Hrvatske Lutrije ne postoji.
? Što je HL Plus i kako iskoristiti ponuđeno?
Riječ je o svakodnevnim uvećanim kvotama koje možete koristiti. Jednu na listić možete staviti ako imate barem 5 odigranih događaja, dvije ako ih imate 8, a tri ako imate 12 različitih oklada koje planirate uplatiti.
? Koji je najbolji sport za klađenje u Hrvatskoj Lutriji?
Hokej na ledu definitivno nudi najzanimljivije markete klađenja i brojne prilike za zaradu, ali dobre prilike povremeno se pojave i na nogometu, košarci i Formuli 1.
? Po čemu je HL ponuda jedinstvena na domaćem tržištu?
Svakako se ističe po izuzetno temeljitoj razradi NBA utakmica, a oklade na broj koševa, skokova i asistencija mogu ponuditi priliku za profit.
? Je li Hrvatska Lutrija najbolja kladionica u Hrvatskoj?
Ako usporedimo razradu sportskih događaja i visinu koeficijenata, Cro Bet definitivno ne može biti proglašen najboljom kladionicom na domaćem tržištu, ali povremeno ugodno iznenadi velikodušnim kvotama. Stoga valja pratiti ponudu i ovog priređivača igara na sreću te pokušati iskoristiti ponuđeno.

Općenite informacije

Naslov Hrvatska Lutrija
Službena stranica www.lutrija.hr
Godina osnutka 1973
Telefon

0800 600 607

E-mail

podrska@lutrija.hr

Plaćanja Visa, Mastercard, Debitna / Kreditna kartica, Maestro, Aircash
Vrste oklada Rukomet, Utrke pasa, NBA, Odbojka, Liga prvaka, Europska liga, Eurovizija, eSports, DoTA 2, MMA, Bejzbol, Boks, CS:GO, Hokej, Pikado, UFC, Tenis, Košarka, Konjske utrke, Formula 1, Nogomet
Licenca MFRH
Autor recenzije

Ivona Kovačić

Ivona Kovačić
Ja sam Ivona. Diplomirana sam statističarka i dolazim iz sportske obitelji. Ta dva svijeta su oduvijek išla zajedno, ali su dobila novu dimenziju radi jednog bivšeg dečka koji je bio strastveni kladioničar. Zahvaljujući njemu, sportsko klađenje je na velika vrata ušlo u moj život.